Videomarkkinointi ja YouTube-mainonta

Digiteamilta saat laadukasta Videomarkkinointia ja YouTube-mainontaa. Videomarkkinointi on yrityksesi teettämän videon markkinointia haluamiisi kohderyhmiin. Videon levittämisen tärkeimmät kanavat ovat sosiaalinen media, lähinnä Facebook ja LinkedIn, sekä YouTube.

Digiteam löytää kohderyhmäsi verkosta. Kysy meiltä, miten videoitasi kannattaisi markkinoida.

 

Miksi videomarkkinointia kannattaa tehdä?

Loistava yritysvideosi on hyödytön, jos kukaan ei näe sitä. Hyväkään video ei lähde leviämään viraalisti, jos siinä ei ole jotain poikkeuksellisen erityistä, tai hauskaa. Hauskuus ei välttämättä ole videosi päätarkoitus, vaan tuotteiden ja palveluiden myynnin edistäminen. Et varmaankaan halua, että tuhansia euroja maksaneella videollasi on 6 kk jälkeen muutamia kymmeniä tai satoja katselukertoja.

Videosi tarvitsee siis markkinointia, jotta se tavoittaa kohderyhmäsi. Kun ryhdyt suunnittelemaan videomarkkinointia, muista varata budjettia myös sen markkinointiin.

 

Videomarkkinoinnin valmistelu

Digiteamin videomarkkinointi koostuu kolmesta eri vaiheesta. Ensimmäisessä vaiheessa varmistetaan videon orgaaninen löydettävyys, mikäli näitä ei ole tehty. Toisessa vaiheessa suunnitellaan parhaat tavat ja kanavat, joilla kohderyhmät tavoitetaan ja kolmannessa vaiheessa toteutetaan videoiden markkinointi, niiden optimointi ja raportointi.

 

Videomarkkinoinnin valmistelu YouTubessa

Videomarkkinointi aloitetaan valmistelutyöllä. Riippumatta valitusta levityskanavasta, tulisi videon orgaanisen löydettävyyden perusteet varmistaa YouTubessa.

  1. YouTube-kanavan perustaminen yritykselle ja kanavan optimointi (tarvittaessa)
  2. Kanavan linkitys AdWords-tiliin (tarvittaessa)
  3. Kanavan soittolistojen perustaminen ja organisointi (tarvittaessa)
  4. Videon lataaminen YouTubeen (tarvittaessa)
  5. Videon YouTube-asetukset (tarvittaessa esim. videon nimeäminen, tagit, tekstitykset, kielivalinnat)

 

Videomarkkinoinnin valmistelu Facebookissa ja LinkedInissä

Facebookissa videon mainonta kannattaa toteuttaa nk. natiivivideona. Käytännössä video siis ladataan Facebookiin mainonnanhallintaan ja tekstitetään tarvittaessa. Näin videota voidaan käyttää Facebook-mainonnassa monipuolisesti hyväksi.

Videon voi tuoda myös linkkinä julkaisuun ja markkinoida julkaisua, mutta tällöin mainontaa voi kohdentaa vain rajoitetusti.

LinkedIn sallii videon tuomisen YouTube-linkin kautta ja sisältöjen sponsoroinnin mainonnan kautta.

 

Videomarkkinoinnin kohdentaminen

Youtube-mainonta

YouTube-mainontaa hallitaan Google AdWordsin kautta. Kohdennuksessa voidaan käyttää Googlen demografia-tietoja, maantieteellistä kohdennusta ja Googlen määrittelemiä kiinnostuksen kohteita. Mainonnan voi myös kohdentaa tiettyihin Googlen videokumppaneihin tai YouTube-kanaviin.

YouTubessa käytämme pääsääntöisesti kahta mainosmuotoa, joista tarkempaa tietoa löydät Googlen ohjesivulta

  1. TrueView In-stream
  2. Trueview Video Discovery

 

LinkedIn ja Facebook

Kun Facebookissa ja LinkedInissä tehdään videomarkkinointia, niissä voidaan käyttää kaikkia näiden kanavien normaaleja mainonnan kohdentamistapoja. Niistä voit lukea lisää Facebook-mainonnan sivulta ja LinkedIn-mainonnasta kertovalla sivulla.

 

Videomarkkinoinnin mittaus ja optimointi

Videomarkkinoinnin tulosten mittaus poikkeaa muusta digimarkkinoinnista siten, että videon kautta ei yleensä pyritä, eikä pystytä ohjaamaan liikennettä kotisivuille kovin vahvasti. Facebookissa voi mainoksen yhteyteen lisätä CTA-painikkeen (toimintakehote esim. ”pyydä tarjous”).

Tästä syystä digimarkkinoinnille tyypillistä konversiomittausta ei yleensä pystytä hyödyntämään. Mittauksen ja optimoinnin tavoitteena onkin löytää paras kanava, mainosmuoto ja viesti, jolla kohderyhmä saadaan katsomaan videota.

Videomarkkinointia voi hyödyntää sekä kuluttajamarkkinoinnissa, tapahtumamarkkinoinnissa, rekrytoinnissa ja B2B-markkinoinnissa.

Sulje