fbpx

Henkilöesittely – Ari Salonen

Moro,

Liityin Digiteamin iloiseen porukkaan elokuussa 2018. Digitaalisen markkinoinnin parissa aloitin vuonna 2001 ja tuolloin perustin myös ensimmäisen oman verkkokaupan. Verkkokauppiaana toimin edelleen, joten yhtäjaksoinen ura verkkokauppiaana on jatkunut yli 20 vuotta. Toki työuralle on mahtunut omien verkkokauppojen pyörittämisen lisäksi paljon muutakin.

ari salonen digiteam oy head of ecommerce

Olen vuosien varrella ilokseni päässyt auttamaan lukuisia pk-sektorin ja kymmeniä suuria yrityksiä digitaalisen markkinoinnin kehittämisessä. Mieleenpainuvin projekti on ehdottomasti ollut digistrategian toteuttaminen yli 80 miljoonan euron liikevaihtoa verkosta takoneelle yritykselle.

Töiden ja yrittäjyyden lisäksi on tietysti hyvä tehdä muutakin, jotta kasetti ei ns. pääse leviämään tai pata mene jumiin. Asustelen perheeni kanssa Hyvinkäällä. Vapaa-aikani kuluu pitkälti omakotitalon pihalla puuhastellen, leikeissä poikani kanssa ja koirien kanssa ulkoillessa. Ja mikäli ”vapaa-ajalta” jää vielä vapaa-aikaa, niin minut saattaa löytää golf-, tennis- tai padel-kentältä, kalastamasta, pesäpallokatsomosta tai mistä tahansa urheilutapahtuman katsomosta.

Kuinka päädyit Digiteamiin?

Sain kesällä 2018 puhelun Digiteamin toimitusjohtaja Antti Kärjeltä. Antti tiedusteli halukkuuttani liittyä osaksi Digiteamin porukkaa. Antti oli yhteydessä oikeaan aikaan, sillä olin jo pidempään pohdiskellut, että olisi mukava päästä taas pienen tauon jälkeen auttamaan muitakin verkkokauppiaita ja yrityksiä myynnin kasvattamisessa digimarkkinoinnin keinoin. Niinhän siinä sitten kävi, että Antti onnistui rekrytoimaan minut jo toistamiseen, sillä olihan hän rekrytoinut minut jo edellisenkin työnantajan palvelukseen.

Mihin keskityt työssäsi?

Vastaan Digiteamin verkkokauppapalveluista kokonaisuudessaan. Lyhykäisyydessään pidän tiimini kanssa huolen, että asiakas lähtee kulkemaan oikeaan suuntaan kohti määriteltyjä tavoitteita ja pääsee niihin. Tuohon prosessiin mahtuu toki paljon asioita kuten mm. strategia, teknologiat, kumppaneiden valinta, analyysit ja suunnitelmat, digimarkkinointi, mittaus ja tärkeimpänä tietysti kaiken toteutus.

Erikoisosaamisalueesi?

Yli 20 vuotta kestäneen verkkokauppias uran saattelemana on varmasti yllättävää, että erityisosaamiseni on verkkokauppa ja myynnin kehittäminen. Käytännössä olen testannut ja tehnyt omalla rahalla kaiken mitä asiakkailleni esim. digimarkkinoinnin suhteen suosittelen. 20 vuoden aikana olen pistänyt merkille, että ala on puhujia pullollaan, mutta todelliset tekijät ovat harvassa.

Mikä Digiteamissa on parasta?

Digiteamiin tullessa tunsin suurimman osan yrityksen perustajista, sillä 3/4 oli kollegoitani jo edellisessä työpaikassa. Tiesin, että porukasta löytyi ammattilaisia, joiden osaamisalueet täydensivät toinen toisiaan. Osaavien ihmisten kanssa on mukava tehdä hommia ja nyt meidän jengimme on kasvanut jo yli 10 ammattilaisen digitoimistoksi. Itselleni tärkeintä on, että kaikki saavat äänensä kuuluviin ja ideoita kuunnellaan. Tämä Digiteamissa toteutuu ja se on hieno asia yksilön ja yrityksen kehittymisen kannalta. Etätyömahdollisuus, mikä Digiteamissa järjestyy mainiosti, on itselleni myös ehdottoman tärkeä asia. Vapauden mukana tulee kuitenkin aina vastuu, ja yrittäjähenkiselle tekijälle se tietysti sopii mitä parhaiten!

Uusimmat blogit

Haluatko lisää luettavaa?

Haastamme, opastamme ja kerromme digitaalisen markkinoinnin ajankohtaisista asioista.