Verkkokauppa­palvelut

Verkkokauppa vaatii osaamista varsin monista eri osa-alueista. Yrityksen on ymmärrettävä asiakkaitaan, markkinaa, teknologiaa, markkinointia, logistiikkaa ja myyntiä. Kaikkea tätä on mahdotonta hallita itse. Digiteam tarjoa ratkaisuksi oman kattavan osaamisensa.

Digiteamilla on laaja, jo 2000-luvun alusta alkavaa osaamista ja ymmärrystä btob- ja btoc- yritysten verkkokaupankäynnin kehittämisestä. Asiantuntijamme ovat itse toimineet verkkokauppiaina yli 20 vuoden ajan.
Hallitsemme verkkokaupan operatiiviseen toimintaan liittyvät käytännöt, sekä strategisen suunnittelun verkossa tapahtuvan kaupankäynnin kehittämiselle.

Asiakkaitamme

Monipuolista verkkokauppa­osaamista

Verkkokaupan menestyvä toiminta edellyttää monipuolista osaamista ja laajan tehtäväkentän hallitsemista. Useissa tapauksissa PK-sektorin yrityksissä in-house osaaminen ei kata kaikkia vaadittavia osa-alueita.

On järkevämpää tehdä asiat osaavan, strategisen verkkokauppakumppanin kanssa kerralla kuntoon kuin käyttää aikaa ja resursseja kaikkien osa-alueiden osittaiseen opetteluun itse, ja etsiä vasta sen jälkeen hyvä kumppani. Digiteam kulkee rinnalla hyvänä kumppani heti ensi askeleesta ilman etsintää.

Jaamme osaamisemme avoimesti asiakkaidemme käyttöön, jotta
organisaation kyky tehdä verkkokauppaa tehokkaammin kasvaisi.

Olemme itse toimineet verkkokauppiaina ja auttaneet vuosien varrella useita PK-sektorin verkkokauppoja menestymään paremmin. Osaamme ottaa huomioon verkkokaupan strategiseen kehittämiseen, logistiikkaan sekä resurssointiin vaadittavia osa-alueita.

Lisäksi vahvuuksiamme ovat verkkokaupan myynnin kehittämisen osa-alueet:

Digitaalinen markkinointi

Verkkokauppa­järjestelmien tuntemus ja verkkokaupan toteuttaminen

Verkkokaupan testaaminen ja optimointi

Mittaaminen ja web-analytiikka, eli tiedolla johtaminen

Verkkokaupan perustamisen konsultointi

Olemme auttaneet kymmeniä suomalaisia PK-sektorin yrityksiä verkkokaupan perustamiseen liittyvissä asioissa, 
konsultoineet suunnittelutyössä ja tehneet käytännön verkkokauppatoteutuksia. Kaikkea verkkokauppatyötämme ohjaa vahva liiketoiminnallinen sekä strateginen ote verkkokaupan perustamisessa tai kehittämisessä.

Emme vain toteuta verkkokauppoja vaan suunnittelemme, sparraamme ja herätämme asiakkaitamme ymmärtämään verkkokaupan haasteet ja mahdollisuudet.

Hyvin tehty verkkokauppastrategia luo selvän suunnan toiminnan kehittämiselle, ja se osaa ottaa huomioon matkan varrella tulevia haasteita. Ilman selkeää suunnitelmaa toiminta on usein ad hoc-tyylistä tekemistä vailla selkeää suuntaa.

Kattavan määrittelytyön avulla voidaan tehdä oikeat valinnat, jotka palvelevat tarpeita vielä vuosienkin kuluttua ja skaalautuvat aina tarpeiden mukaisesti.

Asiansa osaavan verkkokauppakonsultin avustuksella verkkokaupan liiketoiminta saadaan toteutettua loppuasiakkaiden tarpeita vastaavaksi ja myyväksi, joka myös tuottaa lisää uutta liiketoimintaa mahdollisimman nopeasti.

Verkkokaupan perustamisen konsultoinnin avulla tiedetään mitä ollaan tekemässä, miksi ollaan tekemässä, mihin suuntaan toimintaa ollaan kehittämässä ja mitä verkkokaupan perustaminen voi maksaa. Pitkällä kokemuksella ja asiantuntijuudella Digiteam osaa vastata näihin kysymyksiin jokaisen yrityksen kohdalla

Verkkokaupan tekninen toteutus ja ulkoasusuunnittelu

Rakennamme täysin asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä verkkokauppoja
WooCommerce-verkkokauppajärjestelmällä. WooCommerce mahdollistaa verkkokaupan integraatiot esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmiin, varastonhallintajärjestelmiin ja kassajärjestelmiin. Asiakkaan olemassa olevista järjestelmistä voidaan tuoda kauppaan tuotetiedot ja varastosaldot, ja päivittää niitä automaattisesti takaisin eri järjestelmiin.

Teemme vaativissa integraatioprojekteissa yhteistyötä osaavien kotimaisten
integraatiokumppaneidemme kanssa.

WooCommerce on maailman käytetyin verkkokauppa-alusta PK-sektorin
käyttöön. Miljoonat verkkokaupat globaalisti luottavat WooCommerceen.

Ulkoasusuunnittelu verkkokauppaan

Modernit verkkokaupat toimivat moitteettomasti kaikissa laitteissa. Mobiiliostamisen kasvaessa noudatamme mobile first- ajattelutapaa, jossa suunnittelua ohjaa mobiilikäyttö. Suunnittelemme verkkokaupat helposti käytettäviksi ja vastaamaan ulkoasultaan asiakkaan brändi-ilmettä. Toteutamme verkkokauppoihin myös kokonaan uusia ilmeitä. Suunnittelijoiltamme saat juuri verkkokaupan ulkoasun toteutukseen erikoistunutta palvelua.

Sisältöjen päivittäminen verkkokaupassa

WooCommercen avulla sisällöntuotanto on helppoa ja nopeaa, onhan WooCommerce suositun WordPress-julkaisujärjestelmään integroitava verkkokauppa-alusta. Voit päivittää kaupan tuotetietoja, tuotetekstejä tai vaikkapa blogijulkaisuja suoraan samasta järjestelmästä.

Verkkokaupan markkinointi

Verkkokaupan markkinointi on yksi myynnin kehittämisen kulmakivistä. Ymmärrämme verkkokauppa-asiakkaan ostokäyttäytymistä ja ostoprosessin eri vaiheita. Asiakkaista kerätyn tiedon avulla suunnittelemme verkkokaupalle digitaalisen markkinoinnin suunnitelman. Suunnitelman avulla verkkokaupalla on käytössään selkeät suuntalinjat ja kanavat markkinoinnin kehittämiseksi.

Mittaaminen on yksi verkkokaupan markkinoinnin ehdottomista
hyödyistä. Kaikkea markkinointiin käytettyä rahaa pystytään mittaamaan myyntiin asti.

Markkinointipanostuksien osalta noudatamme ketterää lähestymistapaa. Vanhanaikaiset vuodeksi etukäteen määritellyt markkinointibudjetit ovat historiaa, eivätkä sovi verkkokaupan markkinointiin.

Voimme tarvittaessa toteuttaa markkinoinnin katelaskennan, jonka avulla markkinointiin käytetyt eurot pysyvät tuottavina, ja mediaan pystytään tarvittaessa nopeasti allokoimaan lisää panostuksia tai vastaavasti vähentämään niitä. 

Verkkokaupan myynnin kehittäminen

Verkkokaupan myynnin kehittämisen palvelu ottaa kantaa kokonaisvaltaisesti verkkokaupan nykytilanteeseen, tavoitteisiin, toteutukseen, kilpailutilanteeseen, verkkopresenssiin ja markkinointiin.

Palvelumme avulla kartoitetaan mitä tähän saakka on tehty ja mikä nykytilanne on. Tämän perusteella luodaan suunnitelma sekä lista konkreettisista kehittämisvaihtoehdoista. Vaihtoehdot priorisoidaan vaikuttavuuden, tekemisen helppouden, tai nopeuden ja kustannusten perusteella.

Verkkokauppatiimi

Digiteamin kanssa saat käyttöösi kokonaisen asiantuntijatiimin verkkokaupan strategian, myynnin kehittämisen, markkinoinnin, mittaamisen ja optimoinnin tai teknologian kehittämiselle. Tiimillä on kokemusta kymmenien PK-sektorin verkkokauppojen myynnin kasvattamisesta ja markkinoinnin tuloksellisuuden tehostamisesta. Olemme itse toimineet verkkokauppiaina yli 20 vuoden ajan.

Ota yhteyttä

Laitetaan sinunkin digimarkkinointi tuottamaan.

Tapio Pulkkinen
CLIENT GROWTH LEAD