Google Analytics 4

Jos mietit uuden Google Analyticsin käyttöönottoa, kannattaa pyytää apua Digiteamilta. Digiteam on dataohjautuvan verkkoliiketoiminnan kehityksen veteraani, josta saat kattavat palvelut kaikkiin sivuston analytiikkahaasteisiin.

Google Analytics 4 on suositun ja ilmaisen kävijäseurantaohjelmiston tulevaisuuden versio, joka karrikoidusti yhdistää entiset verkkosivun ja sovellusten kävijäseurannan saman katon alle. Ohjelmapuolella uuden version muutos on suuri. Myös ulkoasu ja raportointityyli on muuttunut. Uusi versio pyrkii hyödyntämään tekoälyä aiempaa enemmän, ennakoimaan käyttäjän kannalta tarpeellisia tietoja ja helpottamaan niiden löytämistä. Vastapainoksi Googlen valmiiksi mietittyjä raportteja jää pois.

Google Analytics 4 käyttöönotto

Universal Analytics tulee tiensä päähän 1.7.2023. Uusi versio kannattaa laittaa keräämään nyt heti tietoja, jotta vertailutietoa on saatavilla, kun lopullinen siirtymä toteutuu heinäkuussa 2023. Ota uusi Analytics käyttöön vanhan rinnalle ja opettele uusi raportointikäyttöliittymä, jotta saat kaiken hyödyn seurannasta.

Tilaa Digiteamilta Google Analytics 4 asennus ja konfiguraatio hintaan alk. 1100€ alv 0%.

Digiteamin olemassa oleville analytiikka-asiakkaille 790€ alv 0%.

Palvelu sisältö

Digiteamin palvelussa asiantuntijamme käy lyhyesti läpi asiakkaan seurannan tarpeet ja asettaa sivustolle tarvittavat seurantapisteet. Asiantuntijamme avaa tarvittaessa uuden Analytics 4 omaisuuden ja konfiguroi Analyticsin.

  • Google Analytics 4 asennus Google Tag Managerin kautta
  • Google Analytics 4 omaisuuden ja datastreemin luonti
  • Google Analytics 4 asetusten määrittely
  • Sivuston mittauspisteiden asettaminen
  • Tavoitteiden määrittäminen ja lisääminen Google Analyticsiin yrityksen liiketoimintatavoitteiden mukaisesti (lomakkeet, chatti, puhelulinkit, sähköpostilinkit)
  • Raporttien luominen uuteen käyttöliittymään (max 3 kpl)

 

Tarjous koskee perussivustoja (ei kirjautumisen takana olevia sivuja, eikä verkkokauppoja). Jos sinulla on monimutkaisempi sivusto tai verkkokauppa, niin ota yhteyttä ja saat erillisen tarjouksen Google Analytics 4 asennuksesta ja konfiguroinnista.

Google Analytics 4 seuranta verkkokaupalle

Verkkokauppojen osalta tilanne on haasteellisempi. Verkkokauppatietojen seuraamisen edellytyksenä on, että kauppasovellus itsessään tai sen lisäosa tuottaa tarvittavan tiedon, joka välitetään Google Analyticsiin. Erilaisia kauppasovelluksia on paljon, emmekä ole vielä löytäneet tarpeeksi varmaa lisäosaa oikeastaan millekään kaupalle, jota voisimme varauksetta suositella.

Voimme auditoida verkkokaupan seurantatilanteen ja asentaa tällä hetkellä toimivan lisäosan.
Tässä tapauksessa on pitää varautua siihen, että verkkokauppaseuranta pitää päivittää vielä myöhemmin uudelleen. Se voi olla yksinkertainen toimenpide, jos käytössä oleva lisäosa päivittyy GA4 yhteensopivaksi. Useimmat kaupat päivittänevät lisäosat tässä alkuvuoden aikana ja syksyllä markkinoilla on jo testattuja ja toimivia GA4 yhteensopivia lisäosia useimpiin verkkokauppoihin.

Jos sinua kiinnostaa varmistaa Google Analytics-tietojen saumaton seuranta, ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Laitetaan sinunkin digimarkkinointi tuottamaan.

Tapio Pulkkinen
CLIENT GROWTH LEAD