Google-mainonta
Digiteamilta saat laadukkaasti toteutettua ja analytiikalla johdettua Google-mainontaa. Google Ads hakusanamainonta on loistava tapa vastata olemassa olevaan kysyntään ja tuoda ostoaikeissa olevat asiakkaat yrityksen tuotteiden ja palveluiden ääreen. Google-mainontaa suunniteltaessa ja optimoidessa otamme huomioon liiketoimintasi erityistarpeet ja markkinoinnin kokonaistavoitteet.
Digiteamin tekemässä Google-mainonnassa yhdistyvät erinomainen hakukonekäyttäytymisen ymmärrys, monipuolinen liiketoimintaosaaminen, tehokas modernien ominaisuuksien hyödyntäminen ja tulosten ohjaaminen asiakkaan myynnillisten tavoitteiden kautta.
Perinteisen hakusanamainonnan lisäksi teemme myös Google Adsissa myös Google shoppingia verkkokaupoille, display-mainontaa, YouTube-mainontaa ja uudelleenmarkkinointia.


Meistä sanottua
Ennen Google Adsin aloittamista
Ennen mainonnan aloittamista arvioimme mainonnan mahdollisuuksia menestyä suhteessa sille asetettuihin tavoitteisiin. On tärkeää, että odotukset ovat puolin ja toisin realistiset.Hakusanamainonnan menestymisen edellytykset
- Sivusto on kunnossa kaikilta osin ja tukee markkinointia
- Budjetti on mitoitettu oikein
- Mainostettaville tuotteille ja palveluille on olemassa olevaa kysyntää, joka näkyy ihmisten hakukonekäyttäytymisessä
- Analytiikka on kunnossa tai Digiteamilla on mahdollisuus laittaa se kuntoon
Kuinka asiat saadaan kuntoon
Jos Google-mainonta ei ole yrityksellesi tällä hetkellä oikea ratkaisu, voimme korjata tilanteen laittamalla edellytykset kuntoon, tai tarjoamalla yritykselle paremmin tilanteeseen tai tavoitteisiin soveltuvaa digimarkkinointia. Pyydä meiltä arvioita Google-mainonnan onnistumiselle.Vaihtoehtoiset ratkaisut
Meistä sanottua
Google-mainonnan palvelukuvaus
Mainonnan suunnittelu, rakentaminen ja analytiikan varmistus
Hyvin suunniteltu mainonta on heti käynnistyessään tuottavaa. Laadukas suunnittelu tuottaa enemmän konversioita, vähentää ylläpidon ja optimoinnin kustannuksia, mahdollistaa klikkibudjetin tehokkaan kohdentamisen. Mainonnan suunnittelun vaiheet- Mainonnan tavoitteiden määritys – mitä halutaan saada aikaan
- Avainsanatutkimus
- Mainonnan suunnittelu ja toteutus
- Sivuston analytiikan varmistaminen tai kuntoon laittaminen
Google Ads optimointi ja ylläpito
Google Ads -mainontaa täytyy aktiivisesti ylläpitää ja optimoida. Ylläpidolla hoidetaan mainonnan teknistä toimivuutta, jolla varmistetaan esim. mainonnan hyvä sijoittuminen hauissa, tarkka kohdennus ja korkea klikkiprosentti. Optimoinnilla kehitetään mainonnan asiakkaalle tuottamaa hyötyä. Sen avulla tutkitaan keinoja ja välineitä, joilla saadaan asiakkaan tavoitteiden mukainen paras tulos. Käytännössä tämä työ tarkoittaa kävijäliikenteen ja sivuston yhteistyön mittausta ja arviointia. Raportoimme mainonnasta yhdessä sovituin väliajoin, asiakkaan kanssa sovitulla tavalla. Raportointi pitää sisällään:- saavutetut tulokset numeroina suhteessa tavoitteisiin (myynti, yhteydenotot, liidit jne.)
- näkemyksemme siitä, mitä tulokset kertovat
- mitä jo tehdyillä toimenpiteillä on saavutettu
- miksi ja millä toimenpiteillä mainontaa on kehitetty ja mitä tuloksia toimenpiteiltä odotetaan
- näkemys siitä, miten mainontaa voisi tai tulisi kehittää jatkossa
Miksi Digiteam
Toteutamme myyntiä tai tunnettuutta kasvattavan Google Ads-mainonnan kattavasti. Google Ads soveltuu yhtä lailla B2B-myynnin kuin kuluttajamyynnin vauhdittamiseen, oli tavoitteesi liidien hankkiminen, yhteydenotot tai verkkokauppatilaukset. Hyödynnämme kattavasti Google Adsin eri kampanjatyyppejä, mainostamistapoja ja koneoppimista yrityksellesi parhaiten sopivalla tavalla.Case: Kattokeskus
Ota yhteyttä
Laitetaan sinunkin digimarkkinointi tuottamaan.
Mitä Google-mainonta on?
Google-mainonta (Google Ads) on verkkomarkkinointiväline, jonka avulla yritykset voivat mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan Googlen hakukoneessa ja muilla Googleen liitetyillä verkkosivustoilla.
Yritykset voivat käyttää
- tekstimainoksia
- display-mainoksia (kuvamainoksia/bannereita)
- videomainoksia
- Google-shopping-mainontaa (verkkokaupat)
Googlen hakusanamainonta on PPC-mainonnan (pay-per-click) muoto, mikä tarkoittaa, että yritykset maksavat vain silloin, kun joku klikkaa heidän mainostaan. Display-mainontaa ja videomainontaa tehdään pääasiallisesti näyttöperusteisena (CPM), eli mainostaja maksaa mainosten näyttämisestä. Hintayksikkö on tuhat näyttöä, eli jos CPM on 12 €, kahdellatoista eurolla mainoksesi näkyy 1000 kertaa. Hakusanamainonta toimii Googlen haussa, kun taas display-mainokset ja videomainokset toimivat Google Display Networkissa, Gmailissa ja YouTubessa.
Yritykset voivat myös kohdentaa mainoksiaan maantieteellisesti, kellonaikoihin, laitteisiin ja väestöryhmiin. Mainokset voidaan kohdentaa näkymään hakutulossivuilla tai verkkosivustoilla, jotka ovat osa Google Display Network -verkostoa.
Google Ads tarjoaa useita ominaisuuksia ja vaihtoehtoja, joiden avulla yritykset voivat saada parhaan mahdollisen hyödyn mainoskuluistaan. Google-mainonta voi olla tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja luoda liidejä, varsinkin jos yrityksesi kohdistaa mainonnan selkeästä tarpeesta kertovaan avainsanaan tai -lauseeseen. Oikein tehtynä Google-mainonta voi olla kustannustehokas tapa kasvattaa yritystäsi.
Miten Google-mainonta toimii?
Kun luot Google Ads -kampanjan, sinun on valittava kampanjatyyppi, asetettava budjetti, valittava kohderyhmäsi ja päätettävä, missä haluat mainosten näkyvän. Sinun on myös luotava mainosteksti ja suunniteltava mainoksen luova osa. Kun kampanjasi on toiminnassa, mainoksesi alkavat automaattisesti näkyä Googlen hakukoneessa ja muilla Google Display Network -verkkosivustoilla.
Kun joku hakee Googlessa jotakin kohdistettua avainsanaa tai lausetta (ns. hakukysely), mainoksesi saattaa näkyä hakutuloksissa. Jos joku napsauttaa mainostasi, hänet ohjataan verkkosivustollesi tai laskeutumissivullesi, jossa hän voi tutustua tarkemmin tarjontaasi. Sinua veloitetaan sen jälkeen sen mukaan, kuinka paljon tarjoat per klikkaus (CPC). CPC voi vaihdella muutamasta sentistä useisiin euroihin riippuen siitä, kuinka kilpailukykyinen avainsana on.
Millaisia mainostyyppejä on saatavilla?
Google Ads -alustan kautta on saatavilla neljää päätyyppiä mainoksia: tekstimainoksia, kuvamainoksia, videomainoksia ja interaktiivisia mainoksia.
Tekstimainokset: Tekstimainokset ovat yleisin Google Ads -alustalla käytetty mainostyyppi. Ne koostuvat otsikosta (enintään 30 merkkiä), kahdesta kuvauksesta (enintään 90 merkkiä kumpikin) ja URL-osoitteesta.
Google-mainonta: Mikä toimii ja mikä ei
Google-mainonta on tehokas työkalu, jonka avulla kaikenkokoiset yritykset voivat tavoittaa uusia asiakkaita ja kasvaa. Kuten missä tahansa mainonnan muodossa, menestyksestä ei kuitenkaan ole takeita, ja on tärkeää ymmärtää, mikä toimii ja mikä ei, ennen kuin ostat mainonnan palveluna tai ryhdyt tekemään sitä itse.
Google-mainonnan onnistumiseen voivat vaikuttaa useat tekijät, kuten käytetyt kohdentamisvaihtoehdot, mainostekstien laatu ja mainonnan rakenne sekä kokonaisbudjetti. Erityisen tärkeää on varmistaa, että kohdesivusto ja laskeutumissivut ovat kunnossa. Ehkä tärkein tekijä on kuitenkin se, miten hyvin kampanjaa hallitaan. Säännöllinen seuranta ja optimointi on tärkeää, jotta voidaan varmistaa, että mainokset toimivat mahdollisimman hyvin.
Tässä joitain vinkkejä, joilla Google-mainontaan
1) Käytä avainsanojen kohdentamista oikein
Hakusanamainonnan avulla voit näyttää mainoksesi ihmisille, jotka etsivät tiettyjä termejä Googlessa. Käytä avainsanatutkimustyökaluja löytääksesi yrityksellesi oikeat avainsanat. Käytettävissä on useita ilmaisia ja maksullisia avainsanatutkimustyökaluja, kuten Google Keyword Planner ja AhRefs
Hakusanamainonta voi olla erittäin tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat jo kiinnostuneita tarjoamastasi. On kuitenkin tärkeää käyttää avainsanoja viisaasti, sillä liian laajasti tai liian tiukasti kohdennetut avainsanat voivat molemmat johtaa huonoon lopputulokseen.
On myös tärkeää käyttää negatiivisia avainsanoja eli sanoja, joiden kohdalla et halua mainoksen näkyvän, jotta vältät budjetin käytön epärelevantteihin klikkauksiin. Negatiiviset avainsanat estävät mainostasi käynnistymästä tietyillä sanoilla tai lausekkeilla, jotka eivät ole merkityksellisiä yrityksesi kannalta. Jos esimerkiksi myyt naisten kenkiä, voit lisätä negatiiviseksi avainsanaksi “miesten”, jotta mainoksesi ei näy, kun joku etsii sanaa “miesten kengät”.
2) Kirjoita vakuuttava mainosteksti
Mainostekstin suunnittelu on kiistatta tärkeää, sillä hyvän tekstin avulla ohjaat potentiaaliset asiakkaat sivustollesi. Mainostekstisi tulisi vastata kävijän hakuun kertomalla että ”täältä löydät etsimäsi”. Sen tulee olla myös selkeä, ytimekäs ja vakuuttava. Sen pitäisi myös sisältää toimintakutsu (CTA), joka kehottaa hakijaa reagoimaan mainokseen (esim. “Lue lisää”, “Rekisteröidy nyt” jne.).
Relevanttien avainsanojen sisällyttäminen mainostekstiin parantaa myös laatupisteitä – Google käyttää tätä mittaria määrittämään, kuinka relevantteja ja hyödyllisiä mainoksesi ovat. Hyvillä laatupisteillä saavutat todennäköisesti alhaisempia klikkihintoja. Mainoksesi sijoittuvat myös hakutuloksissa paremmin matalammalla klikkitarjouksella.
3) Käytä hakusanamainonnassa kuvia
Hakusanamainonnan yhteyteen voi nykyään lisätä myös kuvia. Kuvien valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Mainoksesi tulisi olla visuaalisesti houkuttelevia, jotta ne herättävät huomiota hakutulossivuilla. Voit antaa Google adsin valitsemaan omia verkkosivustosi kuvia laskeutumissivuilta, tai lisätä kuvia manuaalisesti. Muista, että kuvasi on oltava merkityksellinen mainostekstin kannalta; muuten vaarana on, että Google hylkää mainoksesi.
4) Aseta realistinen budjetti
Kampanjabudjettia asettaessasi on tärkeää olla realistinen sen suhteen, kuinka paljon olet valmis tai kykenevä käyttämään päivässä tai viikossa. Muista, että rahaa kuluu joka kerta, kun joku klikkaa jotakin mainostasi (ellet käytä kustannus/näyttö -hinnoittelua), joten varmista, että sinulla on riittävästi rahaa jatkuvaan mainontaan. Ota budjetti huomioon myös valitessasi avainsanoja tai suunnitellessasi mainonnan kohdennusta.
5) Kampanjoiden luominen
Luo erillisiä kampanjoita jokaiselle tarjoamallesi tuotteelle tai palvelulle. Näin voit kohdentaa mainokset tehokkaammin ja seurata kunkin kampanjan suorituskykyä erikseen.
6) Kohdista mainonta maantieteellisesti oikein
Kohdista mainoksesi erityisesti paikkoihin, joissa harjoitat liiketoimintaa. Näin varmistat, että mainoksesi näytetään vain ihmisille, jotka todella kuuluvat kohdemarkkinoihisi. Voit kohdentaa mainokset kaupungin, osavaltion/provinssin, maan tai jopa tiettyjen postinumeroiden mukaan. Voit kohdistaa mainontaasi myös hakusanavalinnoilla, kuten esim. ”asianajotoimisto turku”.
7) Muista konversioseurantaa
Ota käyttöön konversioseuranta, jotta voit mitata kampanjasi onnistumista todellisen myynnin tai luotujen liidien muodossa. Konversioseurannan avulla näet, kuinka moni mainostasi klikannut henkilö päätyi tekemään haluamansa toiminnon (kuten tekemään ostoksen tai tilaamaan uutiskirjeen). ilman konversioseurantaa olisi vaikea tietää, onnistuiko Google Ads-kampanjasi saavuttamaan tavoitteensa vai ei.
8) Tarkenna kohdennusta yleisöjen avulla
Google-mainosta luodessasi voit valita, kenelle haluat mainoksesi kohdistaa. Voit kohdistaa mainoksen sijainnin, demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden ja muiden tekijöiden perusteella. Mitä tarkemmin voit kohdentaa, sitä todennäköisemmin tavoitat ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita myymästäsi tuotteesta.
9) Valitse oikea tapa mainostaa
Google Adsissa on useita eri mainosformaatteja ja tapoja mainostaa, joista jokaisella on omat ominaisuutena ja ne soveltuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Sinun kannattaa valita formaatti, joka sopii parhaiten siihen, mitä yrität mainonnallasi saavuttaa.
10) Testaa erilaisia versiota mainoksista
Kun olet luonut yhden version mainoksestasi, on tärkeää testata mainoksesta erilaisia versioita, jotta näet, mikä niistä toimii paremmin . Voit muokata mainoksista otsikkoa, kuvausta , kuvia jne. ja seurata tuloksista, mikä versio saa enemmän klikkauksia ja konversioita. Tätä prosessia kutsutaan A/B-testaukseksi, ja se on olennainen osa onnistuneiden Google-mainosten luomista.